Antidoping

Simmis Wanda sitoutuu puhtaaseen urheiluun kaikilla tasoilla!

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry

Suomen urheilun eettisen keskuksen tarkoituksena on yhteistyössä liikuntajärjestöjen ja muiden antidopingtyötä tekevien organisaatioiden kanssa, dopingasioita koskevat kansalliset ja kansainväliset sopimukset huomioiden, edistää urheilun dopinginvastaista toimintaa sekä vastata omalta osaltaan dopingvalvonnasta Suomessa. Lisäksi SUEK ehkäisee yhdessä muiden toimijoiden kanssa urheilukilpailujen manipulointia, kehittää katsomoturvallisuutta ja -viihtyisyyttä. SUEK tekee tinkimättömästi töitä puhtaan urheilun ja reilun pelin puolesta.

Suomen Uimaliitto toimii tiiviissä yhteistyössä SUEKin kanssa puhtaan urheilun edistämiseksi.

Tarkista KAMU:sta lääkkeesi

Urheilijana olet aina itse vastuussa käyttämistäsi lääkkeistä! KAMU-lääkehaulla voit tarkistaa, ovatko käyttämäsi lääkeaineet kiellettyjä urheilussa. Huomioithan, että KAMU:sta löytyvät tiedot koskevat vain Suomessa myytäviä lääkevalmisteita. KAMU-lääkehaun sivulta löydät myös lisätietoa kielletyistä aineista sekä erivapauden hakemisesta.

Puhtaasti paras - verkkokoulutus

Puhtaasti paras on verkkokoulutus, jonka avulla urheilijat ja heidän tukihenkilönsä voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista. Koulutuksen sisältö perustuu antidopingsäännöstöihin.

Puhtaasti paras -verkkokoulutukseen kuuluu seitsemän moduulia, joissa on tietoa antidopingasioista. Kunkin moduulin suorittamiseen kuluu 3-4 minuuttia. 

Moduuleissa on videoita ja harjoituksia. Kaikkia moduuleja ei tarvitse suorittaa kerralla, koska suoritukset tallentuvat ohjelmaan. Kun kaikki moduulit on suoritettu, koulutuksesta saa sähköpostitse diplomin. Jokaisen moduulin jälkeen koulutuksen läpikäynyt saa ilmoittamaansa sähköpostiin yhteenvedon moduulin tärkeimmistä asioista.

Ilmoita urheilurikkomuksesta

Jokaisella on oikeus ilmoittaa, jos epäilee doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuusrikkomusta tai muuta eettistä rikkomusta urheilussa. Puuttumalla rikkomuksiin autat suojelemaan urheilijoita ja urheilua sekä turvaamaan tasavertaiset ja turvalliset lähtökohdat kaikille urheilijoille. ILMO-palvelussa voit tehdä ilmoituksen urheilijan tai muun toimijan epäilyttävästä toiminnasta.