SiWa-historiaa

Simmis Wanda r.f:n toiminnan käynnistäjä ja 1. puheenjohtaja Martti Laajus on koonnut tietoa seuran alkuvuosilta sekä vieressä näkyvän kuvagallerian.

 

Seuran toiminta käynnistyi vuonna 1995 ja laajeni ratkaisevasti sunnuntai-illan käyttövuorojen myötä, joka mahdollisti monipuolisen ja laajan kurssitoiminnan aloittamisen kilpauinnin harjoitusryhmien ohella.

SiWa toimi tuolloin osana Simmis-yhteisöä. Simmis Wanda, Simmis Grani (Kauniainen), Simmis Espoo, Simmis Hyvinkää ja HSS toimivat kilpauinnissa kasvattajaseuroina. SM-rajan alittaneilla uimareilla oli mahdollisuus siirtyä Simmis Unitedin harjoitusryhmiin. Simmis-seurat järjestivät yhdessä myös harjoitusleirejä sekä koti- että ulkomailla.

Alkuvuosina käynnistettiin yhteistyötä myös Itä-Vantaalla toimivien koulujen (lähinnä Sotungin lukio) ja uimaseurojen kanssa.

Suomessa oli poikkeuksellisesti 90-luvulla kaksi maailmanluokan uintitähteä, jotka vierailivatkin useamman kerran SiWan tilaisuuksissa innostamassa nuoria uimarinalkuja uuden seuran toiminnan alkutaipaleella.

Simmis Wanda r.f:n toiminta vakiintuikin nopeasti. Toimintaan sisältyi lasten ja aikuisten uimaopetus- ja tekniikkakurssit sekä kilpauintiryhmät eri tasoisille uimareille, aloittelijoista aina NSM-tasolle.