MASTERS

Mitä ne mastersit ovat?

Kunto- ja Mastersuinti on tarkoitettu uintilajien perustekniikan hallitseville aikuisuimareille, jotka haluavat kohentaa ryhmässä kuntoa, uintitekniikkaa ja saada vaihtelua muuhun harjoitteluun.

Tarjolla on vähemmän ryppyotsaista kisailuakin, joka soveltuu mainiosti eri ikäisille. Tosissaankin kilpailemisen voi toki ottaa, sillä mastersuimareille pidetään kirjaa jopa maailmanennätyksistä. Kilpailuissa sarjat vaihtuvat viiden vuoden välein, alkaen 25-vuotiaista. Nuorin ikäsarja on siis 25-29-vuotiaille, seuraava 30-34-vuotiaille ja niin edelleen. Yläikärajaa ei ole.

Suomessa järjestetään vuosittain kolmet avoimet mestaruustason mastersuintikilpailut: maalis-huhtikuussa uidaan 25 metrin radalla, loka-marraskuussa 50 metrin radalla ja tammi-helmikuussa uidaan Supermasters 25 m radalla. Kilpailuihin osallistuvilla tulee olla 14 vrk ennen kisaa lunastettu kilpailulisenssi. Mastersuinnissa kisataan myös jopa EM- ja MM-tasolla.

Masters SiWassa

Simmis Wandassa aikuiset jakautuvat kolmeen porukkaan. Masters-uimarit harjoittelevat uintia monipuolisesti ja kilpailevat masters-kilpailuissa halutessaan. Triathlon-mastersit keskittyvät uintivuoroillaan vapaauintiin ja avovesiuinnin erikoisuuksiin. Vuoden 2019 alussa aloitettiin seurassa lisäksi HarrasteMasters-ryhmä, jonka uimarit keskittyvät uintikunnon parantamiseen ja uintitekniikan hiomiseen ilman kilpailullisia tavoitteita. Lisätietoja ryhmistä saat vasemmalta avautuvien omien sivujen kautta.

Jos olet uusi uimari ja haluat mukaan säännölliseen uintivalmennukseen, otathan yhteyttä valmennusvastaavaan: kilpailut@simmiswanda.fi