Lyhyt historiikki

Seuran toiminta on käynnistynyt vuonna 1995 kilpauinnin tekniikkakurssien myötä. Toiminta laajeni ratkaisevasti sunnuntai-illan käyttövuorojen myötä, joka mahdollisti monipuolisen ja laajan kurssitoiminnan  kilpauinnin harjoitusryhmien ohella.

Simmis Wanda on alun perin perustettu osaksi Simmis-yhteisöä. Simmis Wanda, Simmis Grani (Kauniainen), Simmis Espoo, Simmis Hyvinkää ja HSS toimivat kilpauinnissa kasvattajaseuroina. SM-rajan alittaneilla uimareilla oli mahdollisuus siirtyä Simmis Unitedin harjoitusryhmiin. Simmis-seurat järjestivät yhdessä myös harjoitusleireja sekä koti- että ulkomailla.

Alkuvuosina käynnistettiin yhteistyötä myös Itä-Vantaalla toimivien koulujen (lähinnä Sotungin lukio) ja uimaseurojen kanssa. Kouluyhteistyö on käynnissä edelleen ja laajentunut Urhea-yläkoulutoiminnan myötä. 

20 vuotta toiminnan aloituksen jälkeen Simmis Wanda auditoitiin vuonna 2015 Sinettiseuraksi. Sinetin luovutti seuran 20-vuotis juhlagaalassa Uimaliiton puheenjohtaja Sami Wahlman.

Vuonna 2018 Sinetti laadun merkkinä vaihtui Tähtiseuramerkkiin - uusilla laatukriteereillä seurasta tuli sekä lasten ja nuorten että aikuisten liikunnan Tähtiseura.