Korona - leviämisvaiheen vaikutus seuran toimintaan

24.11.2020

Helsingin kaupungin ja HUSin tiedotustilaisuudessa kerrottiin tiistaina, että pääkaupunkiseudun kaikki julkiset tilat aiotaan sulkea koronavirusepidemian leviämisen rajoittamiseksi. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kokoontuu torstaina 26.11.2020 tekemään tarkennetut päätökset tiukemmista rajoituksista. Lopullisista päätöksistä, yksityiskohdista ja voimaantuloaikataulusta tiedotetaan perjantaina 27. marraskuuta.

Maanantain ja tiistain aikana on ilmoitettu IKM loppukilpailuiden sekä SM-kilpailuiden siirtymisestä helmikuulle 2021. Myös seuran omat Itsenäisyyspäivän uinnit on peruttu. Sen sijaan 2.lk tuomarikoulutus toteutetaan aiemman suunnitelman mukaisesti la 5.12.2020 etätoteutuksena.

Me Simmis Wandassa kartoitamme parhaillaan kaupungin kanssa neuvotellen vaihtoehtoja erilaisten skenaarioiden varalta ja tiedotamme toimenpiteistä heti, kun mahdollisten sulkemisien laajuus selviää. Seuraava päivitys tähän tiedotteeseen tulee perjantaina 27.11.2020.

20.11.2020 / 23.11.2020:

Pääkaupunkiseudun on todettu siirtyneen koronaepidemian leviämisvaiheeseen ja koronakoordinaatioryhmä on linjannut uusista rajoituksista. 

Lue Lisää Vantaan kaupungin tiedotteesta.

Vantaan kaupungin koronatiedotus on kerätty kaupungin sivuille yhteen paikkaan:
https://www.vantaa.fi/korona

Miten tämä vaikuttaa seuran toimintaan?

Toistaiseksi seuran toiminta jatkuu lähes normaalina. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja tiedotamme mahdollisista toiminnan muutoksista osallistujia. Tässä vaiheessa pyrimme turvaamaan toiminnan jatkuvuuden noudattamalla erityisen suurta huolellisuutta toiminnan suunnittelussa. Tähän tarvitsemme jokaisen osallistujan sitoutumista yhteisiin ohjeisiin ja suosituksiin. 

Eri toimintamuodoista tarkemmin eriteltynä alla:Uintivalmennus

Uintivalmennusryhmien harjoitukset jatkuvat kaikilla ryhmillä toistaiseksi normaalisti. 

Edelleen muistutetaan kaikkia uimareita, että harjoituksiin saa osallistua vain täysin terveenä. Jos epäilet altistumista tai lähipiirissäsi epäillään altistumista, pyydämme pysyttelemään pois harjoituksista asiantilan varmistumiseen saakka. Mikäli lähipiirissäsi on korona-altistumisia, ilmoitathan asiasta myös valmentajallesi, jotta osaamme huomioida riskit toiminnan suunnittelussa.

Vältämme ryhmien sekoittumista, eli osallistuthan vain oman valmennusryhmäsi harjoituksiin!

Lisäksi muistutamme Vantaan kaupungin maskisuosituksista. Käytäthän kasvomaskia hallille tullessasi ja sieltä poistuessasi aula- ja pukutiloissa. Valmentajilta edellytämme mahdollisuuksien mukaan maskin tai visiirin käyttöä myös allastiloissa.Kurssitoiminta

Aikuisten ja lasten kurssitoiminta jatkuu ennallaan. Kurssien ryhmäkoot ovat maltillisia ja ohjaajat pyrkivät varmistamaan riittävien turvavälien toteutumisen aikuisten kursseilla.

Myös kurssitoiminnassa painotamme, että toimintaan osallistuminen on sallittua vain täysin terveenä. Pysyttehän pois kursseilta myös, mikäli lähipiirissä on mahdollisia korona-altistumisia. Näin turvaamme kurssien jatkumisen jatkossakin ja vältämme korona-altistumisia seuran toiminnassa.

Lasten kursseilla on erityisen tärkeää muistaa, että huoltajat eivät tule uimahallin tiloihin, ellei se ole aivan välttämätöntä. Kasvomaskin käyttöä edellytetään vanhemmilta kaikessa kanssakäymisessä ohjaajien kanssa sekä muutoinkin uimahallin sisätiloissa. Aikuisten kursseilla pätee samat kasvomaskiohjeistukset kuin uintivalmennuksessakin.Vesiliikuntaryhmät

Myös seuran vesiliikuntaryhmien toiminta jatkuu lähes ennallaan. Ryhmäkokoja rajoitetaan siten, että osallistumisoikeus on vain kausipaikan maksaneilla (eli kertamaksulla ei enää lopukauden aikana voi osallistua vesijumppaan). Vesijumppien sisältö pyritään toteuttamaan siten, että riittävien turvavälien säilyttäminen on mahdollista.

Myös vesiliikuntaan osallistuvia muistutetaan, että osallistuminen on sallittua vain täysin terveenä. Pysythän oman ja muiden turvallisuuden takaamiseksi pois tunneilta myös silloin, jos lähipiirissäsi on altistumisepäilyjä.Kilpailutoiminta

Päivitetty 23.11.2020
Seuran omat Itsenäisyyspäivän uinnit 6.12.2020 on peruttu vallitsevan koronatilanteen johdosta.

Myös muita valmennusryhmien kilpailukalenteriin kirjattuja kilpailuita on jouduttu syksyltä perumaan runsaasti.  Seuran uimareille mahdollistetaan osallistuminen (starttimaksut) muilla paikkakunnilla järjestettäviin kisoihin, mikäli se on aikarajojen alittamiseksi perusteltua. Mahdollisista korvaavista kilpailuista neuvotellaan päävalmentajan ja toiminnanjohtajan kanssa.