Vuonna 2001 syntyneet ja sitä nuoremmat uimarit pääsevät takaisin veteen harjoittelemaan

28.4.2021

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän linjausten mukaisesti vuonna 2001 syntyneiden ja sitä nuorempien ohjattu harrastustoiminta sisätiloissa mahdollistetaan 3.5.2021 alkaen rajoitetusti.

Valitettavasti emme ole vielä saaneet tarkennettuja ohjeistuksia toiminnan mahdollisista terveysturvallisuusrajoituksista Vantaan kaupungin liikuntatoimelta. Tiedotamme tarvittaessa mahdollisista lisäohjeistuksista myöhemmin.

MyClubiin luodaan sunnuntaihin 2.5.2021 mennessä harjoitustapahtumat niille ryhmille, joiden aikaisintaan vuonna 2001 syntyneiden uimareiden harjoittelu nyt mahdollistuu. Alustavasti ryhmien harjoitusvuorot ovat samat kuin syksyllä 2020.

Aika on haastava ja seuroille on annettu paljon vastuuta harjoitusten toteuttamisen terveysturvallisuudesta. Olemme laatineet ohjeistuksia, joita tulee jokaisen harjoituksiin osallistuvan noudattaa täsmällisesti, jotta harjoitukset voivat jatkua.

Vantaan kaupungin tiedotteeseen (27.4.2021) pääset tästä.

------

Turvallisuus ja harjoitusryhmät

 * Harjoituksiin saa osallistua vain täysin terveenä.

 * Mikäli tunnet mitään sairauden oireita ja olet osallistunut harjoituksiin, ilmoita oireistasi valmentajalle mahdollisia altistumiskartoituksia varten.

 * Toiminnassa noudatetaan viranomaisten antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käytöstä.

 * Valmentajat ja 12 vuotta täyttäneet uimarit käyttävät kasvomaskia aina kun se on mahdollista (mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle). Maski on puettava ennen halliin tuloa ja sen saa uimari riisua pukuhuoneessa juuri ennen suihkuun menoa. Harjoitusten jälkeen uusi/puhdas maski puetaan päälle ensimmäisenä pukuhuoneessa ja pidetään kasvoilla hallista poistumiseen asti. Valmentajilla kasvomaski on käytössä myös harjoitusten ajan (ellei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle).

 * Harjoitusryhmiä ei saa sekoittaa (ei vierailuja muissa ryhmissä) ja harjoituksiin saa osallistua VAIN ennakkoon ilmoittautuneet

 * Jokaiselle harjoituskerralle on siis erikseen ilmoittauduttava myClubissa - valmentaja ei saa päästää halliin uimareita, joiden ilmoittautuminen puuttuu

 * Jokaisen valmentajan on kirjattava läsnäolijat myClubiin jokaiselta kerralta, jotta pystymme tarvittaessa tekemään altistumiskartoituksia.

 * Harjoitukset toteutetaan tavalla, jossa lähikontaktit voidaan välttää tai ne vähenevät merkittäväsi.

 * Mikäli hallilla harjoittelee useampi ryhmä samanaikaisesti, huolehditaan siitä, että ryhmien väliin jää vähintään yksi rata eivätkä ryhmät kohtaa toisiaan myöskään altaan reunalla.


Toiminta harjoituspaikoilla

*  Harjoituspaikalle tullaan ennalta ilmoitettuun aikaan. Uimahallin ulkopuolella kokoonnutaan 15 min ennen harjoitusten alkua, valmentaja tulee päästämään ryhmän sisälle uimahalliin. Kuntosalille mennään vasta ryhmän harjoitusvuoron alettua (Trio Sport Center)

*   Uimahallin allastiloissa ei toistaiseksi tehdä oheisharjoituksia

*  Ryhmät eivät saa kohdata puku- ja pesutiloissa eivätkä eri ryhmien uimarit saa olla kontaktissa toistensa kanssa harjoituspaikoilla.

*  Harjoituspaikalta poistutaan välittömästi harjoituksen jälkeen.

*   Saattajat (esim. vanhemmat) eivät pääse sisätiloihin.


Ohjeet kulkemiseen Tikkurilan uimahallissa

*   Puku- ja pesutiloihin ei saa jäädä oleilemaan. Uima-altaalle tullessaan ryhmä kokoontuu katsomoon istumaan turvavälejä noudattaen. Olethan katsomossa ennen edellisen ryhmän allasvuoron päättymistä!

*  Altaan päätyyn mennään vasta, kun edellinen ryhmä on sieltä poistunut

*   Omalta vuorolta poistutaan suoraan suihkuun ja pukuhuoneeseen. Hallista poistutaan ripeästi.


Ohjeet kulkemiseen Korson uimahallissa

*  Uimahallille tullessaan ryhmä menee puku- ja pesutiloihin, käy suihkussa ja vaihtaa uintivarusteet päälle.

*  Sen jälkeen uimarit kuivaavat itsensä ja menevät rappukäytävään odottamaan altaalle pääsyä turvavälejä noudattaen. Ota rappukäytävään mukaan allaskengät sekä kylpytakki tai pyyhe, jotta pysyt lämpimänä!

*  Altaalle mennään edellisen ryhmän poistuttua suoraan käytävän kautta (ei pukuhuoneisiin jotta kohtaamisia ryhmien kesken ei tule)


Ohjeet kulkemiseen kuntosalilla (Trio Sport Center)

*  Kuntosalille mennään yhtenä ryhmänä vasta harjoitusvuoron alettua edellisen ryhmän poistuttua paikalta

*  Salilta poistutaan heti vuoron loputtua

*  Mahdollisuuksien mukaan vältetään pukutilojen käyttöä (varusteet päälle jo kotona)


Ohjeet kulkemiseen Myyrmäen uimahallissa

*  Myyrmäessä harjoitteleville ryhmille toimitetaan erillinen ohjeistus, kun olemme sopineet Vandersin kanssa yhteisistä toimintatavoista.