Uintivalmennus Simmis Wandassa

Seurassa on neljä kilpauintitiimiä, kolme harrasteryhmää sekä ryhmät aikuisille kilpa- ja harrasteuimareille ja triathlonisteille.

Allaolevien painikkeiden takaa löydät lisätietoja uintivalmennuksen tavoitteista ja ryhmistä erikseen kilpauintitiimien harrasteryhmien ja aikuisten ryhmien osalta. 

Kilpauintitiimit

Tiimi 1 - NSM/SM-uimarit
Tiimi 2 - IKM-uimarit
Tiimi 3 - Rollo-uimarit
Tiimi 4 - aloittelevat uimarit

Harrasteryhmät

IKM- ja SM-ikäisten uimareiden harrasteryhmät (ei kilpailullisia tavoitteita, omiin kilpailuihin osallistutaan)

Aikuisten ryhmät

Masters-ryhmät aikuisuimareille
Triathlon-uintivalmennusryhmä

Valmennuksen linjaukset

Valmennusjärjestelmämme perustuu tasovalmennukseen, jossa uimarit siirtyvät portaittain eteenpäin oman taitotason kehittyessä. Päävalmentaja koordinoi järjestelmän toimintaa ja johtaa ryhmien muodostamista. Uimareiden ryhmäsiirroista päättävät seuran valmentajat päävalmentajan luoman suunnitelman mukaisesti, huomioiden uimarin iän, taitotason, fysiologisen kehityksen, harjoittelumotivaation sekä henkilökohtaiset tavoitteet.

Uimareille, joilla ei ole tulostavoitteita tai päälajina on joku muu kuin uinti, on seurassa omat harrasteryhmänsä. Myös harrasteryhmien toiminta on tavoitteellista, mutta valmennusmäärät eivät kasva iän myötä samaan tahtiin kuin kilpauintiin tähtäävillä uimareilla. Harrasteryhmiin tai kevyemmin harjoitteleviin kilparyhmiin siirtyminen sovitaan oman valmentajan ja päävalmentajan kanssa.

Aikuisten masters-ryhmissä on mahdollisuus harrastaa uintia oman kunnon ylläpitämiseksi ja uintitekniikan parantamiseksi sekä tavoitteellisesti kilpaillen. Ryhmät harjoittelevat tavoitteellisesti ja osallistuvat myös masters-kilpailuihin.

Valmennusorganisaatio

Päävalmentaja on valmentajien operatiivinen esimies ja luo raamit valmennuksen kausisuunnitelmille. Päävalmentaja toimii valmentajien tukena ja yhteyshenkilönä päivittäiseen valmennukseen ja kausisuunnitelmiin liittyvissä asioissa.

Kilpauinnin valmennustoiminta on jaettu tiimeihin ikäryhmittäin. Tiimien sisällä uimarit on jaettu valmennusryhmiin taitotason ja harjoittelumotivaation perusteella. Saman tiimin eri valmennusryhmillä voi harjoitusmäärät vaihdella.

Valmennusryhmien yleiset periaatteet

Seura toimii Tähtiseuraperiaatteiden mukaisesti. Toimintaa tehdään lasten ja nuorten ehdoilla, monipuolisuutta ja yhteisöllisyyttä korostaen. Seuran valmennusjohto huolehtii siitä, että jokaisessa valmennusryhmässä tehdään ryhmän omat pelisäännöt sekä uimareiden että vanhempien ja vastuuhenkilöiden kesken. Pelisääntökeskustelut käydään joka syksy kauden aloituspalaverissa.