Vantaan uimakoulut

Ilmoittautumiset kaikille lasten ja nuorten uintikursseille löydät alla olevan painikkeen takaa

Simmis Wanda hoitaa yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa uimakouluja Hakunilan uimahallissa ja Trio Uintikeskuksessa (Tikkurilan uimahalli). Vantaan uimakoulut koostuvat viidestä opetuskerrasta ja tasomääritelmät sekä sisällöt on suunniteltu yhdessä kaupungin Liikuntapalveluiden kanssa.

Tavoitteena on, että jokainen alle kouluikäinen saavuttaisi riittävän uimataidon, jotta voi koulu-uinneissa osallistua ison altaan toimintaan. Kurssivalikoimassa on myös kouluikäisille suunnattuja kursseja tukemaan koulu-uintien lisäopetusta tarvitsevia.


Kurssien sisältökuvaukset

Hinta 40 €

Alla on kuvattu tarkemmin, mitä eri kurssitasoilla harjoitellaan ja mitä pitäisi jo osata.

Alkeiskurssi 1 (4-6v)

Kurssilla tutustut uimahalliin ja altaaseen. Harjoittelet kasvojen laittamista veteen. Opit myös puhaltamaan veteen ja potkimaan uinnin potkuja. Kun uskallat laittaa kasvot kokonaan veteen, on seuraava kurssisi Alkeiskurssi 2

Alkeiskurssi 2 (4-6v)

Alkeiskurssi 2:lle tullessasi uskallat jo laittaa kasvosi kokonaan veteen. Kurssilla opettelet sukeltamaan pinnan alla ja uskallat irrottaa jalat pohjasta. Opettelet myös kellumaan ja liukumaan vedessä. Kun osaat liikkua itsenäisesti vedessä, liukua ja sukeltaa, on seuraava kurssisi Alkeisjatkokurssi.

Alkeisjatkokurssi (4-6v)

Alkeisjatkokurssille tullessasi sukellat jo pinnan alle ihan kokonaan ja irrotat jalat reippaasti altaan pohjasta. Tällä kurssilla harjoittelet myyräuintia ja alkeisselkäuintia sekä opettelet alkeisuimataitoa

Jatkokurssi (4-6v)

Tälle kurssille tullessasi osaat jo uida myyräuintia ja/tai alkeisselkää 5 metriä. Jatkokurssilla harjoittelet lisää uimista ja pääset tutustumaan myös isoon altaaseen yhdessä opettajan kanssa.

Jatkokurssi 2 (4-6v)

Tälle kurssille tullessasi osaat jo uida 10 metriä. Jatkokurssi 2:lla harjoittelet lisää uimista, etenkin isossa altaassa. Kun uimataitosi yltää ison altaan päästä päähän (noin 25 m), olet saavuttanut Vantaan uimakoulujen tavoitteen ja pääset koulu-uinneissa mukaan ison altaan ryhmiin.

Vanhempi + lapsi -kurssit (3-5v + 1 vanhempi)

Tämä kurssi on tarkoitettu 3-5 -vuotiaille lapsille, jotka tulevat kurssille yhdessä oman vanhemman kanssa. Kurssilla totutellaan veden maailmaan leikien avulla. Vanhempi saa vinkkejä yhteiseen vesitouhuiluun. Opetus tapahtuu opetusaltaassa.

Koululaisten alkeiskurssi (7-12v)

Kurssi on tarkoitettu koululaisille ja koulun aloittaville, jotka tarvitsevat vielä vahvistusta uimataidossaan. Kurssilla ei ole lähtötasovaatimuksia ja opetus tapahtuu pääsääntöisesti opetusaltaassa.

Koululaisten jatkokurssi (7-12v)

Kurssi on tarkoitettu koululaisille ja koulun aloittaville, jotka tarvitsevat vielä vahvistusta uimataidossaan. Kurssille tullessasi osaat jo uida noin 5-10 metriä. Tällä kurssilla pääset kokeilemaan taitojasi myös isossa altaassa.