SiWa-Sammakon uimakurssit


Ilmoittautumiset kaikille lasten ja nuorten uintikursseille löydät alla olevan painikkeen takaa

Siwa-sammakon uimakurssit ovat tämän kevään osalta käynnissä. Seuraavat kurssit alkavat elokuussa ja niiden ilmoittauminen käynnistyy kesäkuussa.

SiWa-Sammakon uimakurssien kokonaisuus uudistuu!

Syksyllä 2023 aloitimme uimakurssit aivan uudella konseptilla. Kurssit pitenivät koko kauden mittaisiksi, kurssien nimet muuttuivat ja sisällöt uusiutuivat. Uudistuksella pyrimme tarjoamaan entistä laadukkaampaa uimaopetusta kaiken ikäisille lapsille ja nuorille.

Kurssien ajankohtana on edelleen sunnuntai-ilta yleisövuorojen jälkeen ja kurssipaikkoina sekä Hakunilan että Tikkurilan uimahallit.

Alta löydät tarkemmat kuvaukset lasten ja nuorten kurssipoluista. Tarkemmat aikataulut löytyvät ilmoittautumislinkeistä

Kurssien kuvauksen yhteydessä on kerrottu kurssin kokonaishinta. Hinta jaetaan kahteen osaan siten, että ilmoittautumisen yhteydessä laskutetaan puolet kurssimaksusta ja loppuosa kurssin puolessa välissä viikolla 10.

LASTEN KURSSIPOLKU

Perheallas, 18 kurssikertaa

Perhealtaaseen osallistuvalle lapselle suositusikä on 2-4 v ja lapsen mukana voi osallistua 1-2 aikuista. Perhealtaaseen voi tulla kurssiaikataulun puitteissa joustavasti perheen oman aikataulun mukaan. Suositeltavaa on pitää uintikerran mitta max 45 minuutissa lapsen oman jaksamisen mukaan

Perhealtaan voitte ostaa joko koko kauden mittaisena kurssina (210 €) tai voitte osallistua vain osalle kurssikerroista. Myymme perhealtaaseen kurssipaketin lisäksi myös 5- ja 10-kerran kortteja (70 € / 125 €).

LÄHTÖTASO: Tälle kurssille tulet yhdessä vanhempiesi kanssa, eikä sinulla tarvitse olla aiempaa kokemusta uimahallista tai uinnista. Mukanasi tulevien huoltajien tulee olla uimataitoisia.

SISÄLTÖ: Perhealtaassa pääset tutustumaan uimahalliin ympäristönä ja veteen elementtinä turvallisesti yhdessä omien vanhempiesi kanssa. Ohjaajalta saatte vinkkejä yhteiseen harjoitteluun, mutta voitte myös edetä omaan tahtiinne. Jokaiselle kurssikerralle on tehtynä opastaulut eri tasoisiin harjoituksiin, joita voitte halutessanne hyödyntää.

TAVOITE:⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Perhealtaan tavoitteena on totuttaa lapsi uimahalliin ympäristönä ja veteen elementtinä. Uimakouluiän (3,5v) saavutettuasi perhealtaan ohjaaja voi antaa sinulle suosituksen omalle tasollesi sopivasta kurssista.


Pikku Sammakot (alkeisuimakoulu) 18 kurssikertaa

Pikku Sammakot on tarkoitettu 3,5 – 5-vuotiaille lapsille ensimmäiseksi itsenäiseksi uimakoulutasoksi, jolle voi tulla ilman aiempaa uimakoulukokemusta. Kurssin kokonaishinta 210 €

LÄHTÖTASO: Tällä kurssilla ei ole lähtötasovaatimuksia. Toivomme, että kurssille tulijoiden kanssa on ennalta harjoiteltu riisuminen ja pukeminen, mutta ohjaajat auttavat kyllä kaikkia avuntarvitsijoita myös puku- ja pesutiloissa.

SISÄLTÖ: Kurssin aikana pääset harjoittelemaan leikkien ja pelien kautta eri tavoin vedessä itsenäisesti liikkumista. Harjoittelemme paljon kellumisia eri asennoissa, liukuasentoa, uintipotkuja sekä myyräuinnin ja selkäuinnin alkeita. Jokaiselle kurssikerralle sisältyy uusien asioiden harjoittelua ja aiemmin opitun kertausta sopivassa suhteessa.

TAVOITE: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Tämän kurssin päätteeksi osaat sukeltaa kokonaan veden alle ja kellua sekä vatsallaan että selällään. Hallitset myös peukkuliu’un sekä alkeisuintipotkut. Näillä taidoilla olet valmis seuraavalle kurssitasolle Saku Sammakoksi.


Saku Sammakot (jatkouimakoulu) 18 kurssikertaa

Saku Sammakot on tarkoitettu 4 – 6-vuotiaille lapsille, jotka ovat jo jonkin verran harjoitelleet uinnin alkeita ja vesi on tuttu elementti. Kurssin kokonaishinta 210 €.

LÄHTÖTASO: Tälle kurssille tullessasi osaat sukeltaa kokonaan veden alle ja kellua sekä vatsallaan että selällään. Hallitset myös peukkuliu’un sekä alkeisuintipotkut.

SISÄLTÖ: Kurssin aikana harjoitellaan erityisesti uintiasennon hallintaa, myyrä- ja selkäuintia sekä hapenottoa myyräuinnissa. Kurssin aikana lisäämme uintimatkaa vähitellen ja kertaamme opeteltavia asioita paljon myös leikkien kautta. Kurssin loppuvaiheessa tutustumme myös isoon altaaseen ohjatusti pienissä ryhmissä.

TAVOITE: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Kurssin päätteeksi osaat myyräuinnin ja alkeisselkäuinnin oikeassa uintiasennossa niin, että pystyt uimaan yhtäjaksoisesti 10 metriä isossa altaassa. Myyräuinnissa osaat myös hapenoton kesken matkan. Näillä taidoilla pärjäät seuraavalla kurssitasolla Saukoissa.


Saukot (ison altaan uimakoulu), 18 kurssikertaa

Saukot on suunnattu 5 – 7-vuotiaille lapsille ja on SiWa-Sammakon uimakurssien ensimmäinen kokonaan isossa altaassa käytävä kurssi. Kurssin kokonaishinta 210 €.

LÄHTÖTASO: Tullessasi tälle kurssille osaat jo uida yhtäjaksoisesti noin 10 metriä isossa altaassa. Hallitset myyräuinnin ja alkeisselkäuinnin oikeassa uintiasennossa sekä myyräuinnin hapenoton.

SISÄLTÖ: Kurssin aikana harjoittelemme uintimatkan pidentämistä ja vartalon hallintaa vedessä eri tavoin. Otamme selkäuinnissa mukaan käsivedot ja vahvistamme potkutekniikkaa eri asennoissa. Harjoittelemme myös sukelluksia sekä syvyys- että pituussuunnassa, kuperkeikkoja ja erilaisia hyppyjä veteen.

TAVOITE: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Kurssin päätteeksi uit yhtäjaksoisesti noin 50 metriä sekä myyräuintia että selkäuintia. Hallitset myös kylkipotkut oikeassa asennossa ja osaat sukeltaa ison altaan pohjaan istumaan. näillä taidoilla olet valmis siirtymään Silkkiuikkuihin vahvistamaan vesitaitavuuttasi.


Silkkiuikut (vesitaitavuuskurssi), 18 kurssikertaa

Silkkiuikut on 5 – 7-vuotiaille suunnattu vesitaitavuuskurssi, jossa uimataitosi vahvistuu entisestään ja opit hallitsemaan yllättävätkin tilanteet vedessä. Kurssin kokonaishinta 220 €.

LÄHTÖTASO: Tälle kurssille tullessasi osaat uida yhtäjaksoisesti 50 metriä myyräuintia ja selkäuintia ja hallitset kylkipotkut. Osaat myös sukeltaa ison altaan pohjaan istumaan.

SISÄLTÖ: Kurssilla harjoitellaan vapaauinnin ja selkäuinnin käsivetoja, vapaauinnin hengitystekniikkaa ja erityisesti uintiasennon hallintaa. Testaamme myös liukuja eri tasoissa ja harjoittelemme rintauinnin potkuja sekä delfiinipotkuja. Kuperkeikat ja erilaiset kehonhallinnan harjoitukset ovat myös mukana koko kurssin ajan.

TAVOITE: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Kurssin päätteeksi yhtäjaksoinen uintimatkasi on pidentynyt jo 150 metriin. Osaat vapaauinnin ja selkäuinnin käsivedot ja hengityksen. Osaat myös rintauinnin potkun ja kuperkeikan vedessä. Näillä taidoilla olet valmis siirtymään Tekniikkakouluun harjoittelemaan lisää kilpauinnin tekniikoita.

Tekniikkakoulu, 18 kurssikertaa

Tekniikkakoulu on 6 – 9-vuotiaille suunnattu uinnin perustekniikoiden harjoittelukurssi. Tältä kurssilta on mahdollisuus siirtyä jatkamaan uintiharrastusta seuran uintivalmennusryhmiin. Kurssin kokonaishinta 225 €.

LÄHTÖTASO: Kurssille tullessasi uit yhtäjaksoisesti noin 150 metriä, olet jo harjoitellut vapaauintia ja selkäuintia ja tunnet myös vapaauinnin hengitystekniikan. Myös rintauinnin potkun liikerata on jo entuudestaan tuttu ja osaat tehdä vedessä kuperkeikan.

SISÄLTÖ: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Kurssilla opetellaan kaikkien kilpauintilajien tekniikoita pieniin osiin pilkottuna. Kurssin aikana teemme paljon hengitysharjoituksia, vartalon hallintaa ja liikkuvuutta parantavia harjoituksia niin altaassa kuin altaan reunalla. Taitojen kasvaessa harjoittelemme myös uintikuntoa lisäävien pidempien uintiohjelmien suorittamista.

TAVOITE: Tämän kurssin päätteeksi vapaauinti ja selkäuinti sujuvat jo teknisesti oikein. Hallitset molemmissa lajeissa hengityksen ja vartalon kierron. Osaat rintauinnista sekä potkun että käsivedon. Perhosuinnin potku sujuu hyvin ja vartalonliike on hallussa, perhosuinnin käsivedon alkeetkin olet ehtinyt opetella. Näillä taidoilla olet valmis INTRO- valmennusryhmään, josta jatkat eteenpäin iän, taitotason ja oman kilpailumotivaatiosi mukaan. Tästä voi alkaa elämän mittainen uintiharrastus!

NUORTEN KURSSIPOLKU

Koululaisten alkeiskurssi, 18 kurssikertaa

Koululaisten alkeiskurssi on suunnattu 6 – 12-vuotiaille uimataidottomille lapsille/nuorille. Kurssin kokonaishinta 210 €.

LÄHTÖTASO: Tällä kurssilla ei ole lähtötasovaatimuksia.

SISÄLTÖ: Kurssilla harjoittelemme ensin sukelluksia, kelluntoja ja liukuja sekä yleisesti rentoa vedessä liikkumista. Opetus tapahtuu opetusaltaassa, jossa kouluikäisillä kaikilla jalat ylettävät pohjaan. Kurssin edetessä lisäämme harjoitteluun uintipotkut sekä myyräuinnin ja alkeisselkäuinnin. Harjoittelemme erityisesti hyvän uintiasennon hallintaa.

TAVOITE: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Tämän kurssin päätteeksi tavoitteena on 5 – 10 metrin alkeisuimataito opetusaltaassa, jonka jälkeen olet valmis siirtymään koululaisten jatkokurssille.

Koululaisten jatkokurssi, 18 kurssikertaa

Koululaisten jatkokurssi on suunnattu 7 – 13-vuotiaille koululaisille, joiden uimataito ei vielä riitä isoon altaaseen. Kurssin kokonaishinta 210 €.

LÄHTÖTASO: Kurssille tullessasi osaat jo uida noin 5-10 metriä opetusaltaassa.

SISÄLTÖ: Kurssilla harjoittelemme myyrä- ja alkeisselkäuintia ja etenemme vapaauinnin ja selkäuinnin perusteisiin. Kurssin edetessä tutustumme myös isoon altaaseen ja harjoittelemme lisäksi sukelluksia.

TAVOITE: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Kurssin päätteeksi tavoitteena on, että uit yhtäjaksoisesti noin 100-150 metriä isossa altaassa ja hallitset kylkipotkut sekä myyrä- ja selkäuinnin hyvässä uintiasennossa. Näillä taidoilla olet valmis etenemään Nuorten tekniikkakurssille.

Nuorten tekniikkakurssi, 18 kurssikertaa

Nuorten tekniikkakurssi on tarkoitett 10 – 15-vuotiaille hyvän uimataidon omaaville nuorille, jotka haluavat oppia uimaan hyvällä uintitekniikalla. Kurssin kokonaishinta 225 €.

LÄHTÖTASO: Osaat uida yhtäjaksoisesti vähintään 100-150 metriä isossa altaassa.

SISÄLTÖ: Kurssilla opetellaan kaikkien kilpauintilajien tekniikoita pieniin osiin pilkottuna. Kurssin aikana teemme paljon hengitysharjoituksia, vartalon hallintaa ja liikkuvuutta parantavia harjoituksia niin altaassa kuin altaan reunalla. Taitojen kasvaessa harjoittelemme myös uintikuntoa lisäävien pidempien uintiohjelmien suorittamista.

TAVOITE: Tämän kurssin päätteeksi vapaauinti ja selkäuinti sujuvat jo teknisesti oikein. Hallitset molemmissa lajeissa hengityksen ja vartalon kierron. Osaat rintauinnista sekä potkun että käsivedon. Perhosuinnin potku sujuu hyvin ja vartalonliike on hallussa, perhosuinnin käsivedon alkeetkin olet ehtinyt opetella.

Näillä taidoilla sinun on helppo jatkaa uintiharrastusta uintikerhoissa tai seuran valmennusryhmissä – ohjaajaltasi saat kurssin päätteeksi suosituksen sinulle soveltuvasta ryhmästä.